Wijncursussen

Bekijk hieronder het ruime cursusaanbod. Ik werk uitsluitend met kleine groepjes zodat mensen zich snel comfortabel voelen en zodat er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht.

Cursus 1: “Ik weet wat van wijn”

SDEN-niveau 1 – Wijnvignet

Duur: twee avonden
Kosten cursus: € 125,- per persoon inclusief examen
Maximaal 6 personen (tevens minimaal aantal)

Locatie: Heereweg 23A te Schoorl
Tijden: van 19.00 uur tot ca. 22.00 uur

Data: donderdag 16 en donderdag 23 mei 2024

Ben je een wijnliefhebber en zou je graag net iets meer willen weten over dit prachtige product? Dan is deze cursus iets voor jou. Ook voor mensen die werkzaam zijn in de horeca of met wijn werken in de detailhandel/groothandel is deze cursus een aanrader. Je leert in slechts 2 avonden de basisbeginselen over wijn. Er worden ca. 20 verschillende wijnen geproefd. De cursus wordt afgesloten met een examen dat bestaat uit het beantwoorden van 20 meerkeuze vragen. Terwijl de examens worden nagekeken, kun je samen met de medecursisten genieten van een heerlijk glas wijn met een borrelplank. Na het behalen van een voldoende resultaat ontvang je direct het Wijnvignet. Lees verder »

Cursus 2: “Ik weet meer van wijn”

SDEN-niveau 2 – De Wijnoorkonde

Duur: vijf avonden
Kosten cursus: € 285,- per persoon
Maximaal 6 personen (tevens minimaal aantal)

Locatie: Heereweg 23A te Schoorl
Tijden: van 19.00 uur tot ca. 22.00 uur

Data: woensdag 6, 13 en 27 maart, 10 en 17 april 2024

Ben je een wijnliefhebber en zou je graag meer de verdieping in willen zoals beter begrijpen waarom wijn op een bepaalde manier ruikt of smaakt en wat de geschiedenis is van wijn en hoe bubbels in mousserende wijn tot stand komen en ga zo maar door, dan is deze cursus perfect voor jou! In 5 avonden leer je hoe wijn wordt gemaakt, wat de geschiedenis is van wijn, wat voor invloed klimaat en bodemsoort kunnen hebben en waarom de ene druif beter geschikt is voor een koel klimaat dan de andere, over wijnwetgeving enz. Er worden ca. 50 wijnen geproefd. De cursus wordt afgesloten met een proefexamen en een heerlijke borrelplank. Na de cursus is er de mogelijkheid om jezelf aan te melden voor het landelijk examen. Lees verder »

Cursus 3: “Ik weet veel van wijn”

SDEN-niveau 3 – Het Wijnbrevet

Duur: acht avonden
Kosten cursus: € 399,- per persoon
Maximaal 12 personen

Locatie: Heereweg 23 te Schoorl
Tijden: van 19.30 uur tot ca. 22.15 uur

Start vanaf september 2021

Het Wijnbrevet geeft toegang tot het volgen van de Vinologenopleiding. Deze cursus is uitermate geschikt voor mensen die professioneel met wijn aan de slag willen en of dat al zijn, maar er zijn ook steeds meer consumenten die zoveel mogelijk over wijn willen weten. Deze cursus neemt je nog verder mee in de wondere wereld van wijn en bereidt je voor op de Vinologenopleiding die je, mocht je dat willen, kunt gaan volgen na het behalen van het Wijnbrevet. In 8 avonden proef je tussen de 80 en de 90 wijnen en leer je kwaliteitsniveaus en productiemethodes herkennen. Er wordt ook aandacht geschonken aan het combineren van wijn en spijs. Je kunt je opgeven voor het landelijke examen waarbij niet alleen getoetst wordt op basis van theoretische kennis, maar ook op basis van het organoleptische vermogen. Lees verder »

Speciale horecatrainingen

Naast de reguliere wijncursussen geef ik ook horecatrainingen. Niet elke horecamedewerker is op dezelfde manier geïnteresseerd in wijn als een gedreven sommelier (die heeft er immers zijn/haar specialisatie van gemaakt). De training is puur gericht op basiskennis m.b.t. de wijnen die op de wijnkaart staan, de juiste manier van het serveren van een glas en een fles wijn, de gast kunnen adviseren m.b.t. wijn-/spijs, de serveer temperatuur etc. Ik kan er op een snelle en niet te ingewikkelde manier voor zorgen dat de medewerkers zich prettig voelen bij het serveren van de wijnen en op deze manier ook kunnen zorgen voor blijere gasten en hogere omzet.

De kosten bedragen € 350,- per dagdeel (een dagdeel is ca. 4 uur inclusief half uur pauze en het aantal dagdelen die nodig zijn is afhankelijk van de grootte van de wijnkaart en de wijnkennis van de medewerkers) tot maximaal 15 personen. Bij meer dan 15 personen wordt er een meerprijs berekend afhankelijk van de grootte van de groep.

Dit soort trainingen worden volledig op maat gegeven. Ik informeer u heel graag over de mogelijkheden en hoe het zou kunnen bijdragen aan het verhogen van de kwaliteit van uw horecabedrijf.

X